Reading challenge 1: Nu ik dood zal gaan – Randy Pausch

Asalaam Aleykum

Zo het eerste boek voor de reading challenge is uit.  Ik las Nu ik dood zal gaan van Randy Pausch. Randy schreef dit schitterende boek op zijn sterfbed, maar toch is het geen tranentrekker.  Het is eigenlijk een boek vol wereldwijsheden en goede raad.  Randy schrijft dit boek in samenwerking met Jeffrey Zaslow en is een verslag van de last lecture.  De laatste lezing die hij gaf en afscheid van de academische wereld en gelijk een boek vol wijsheden voor zijn kinderen die nog erg klein zijn en zonder hem zullen moeten opgroeien.  Het boek overloopt de sleutelmomenten in zijn leven en wat hij daarvan geleerd heeft.  Je zou het een biografie kunnen noemen maar het is zoveel meer.  Bovendien is het ook niet chronologisch geschreven.  Je kan er zoveel uithalen als je wil.  Mijn favoriete levensles uit dit boek is dat muren er niet zijn om mensen buiten te houden maar om te tonen hoe graag je iets wilt.  Als iets vastloopt is het dus niet omdat er een muur in de weg staat, maar omdat je niet genoeg je best doet om die te overwinnen.  Dit komt een aantal keer terug met verschillende voorbeelden uit het leven van Randy Pausch.  Dit is maar een voorbeeld er staan echt ontzettend veel dingen in waarvan ik zeg tja dat is waar dat kan ik ook beter zo toepassen in mijn leven.  Het is allesbehalve saai geschreven. Ik vind dit een fantastisch boek dat ik waarschijnlijk nog vaak zal herlezen en ik raad het ook aan iedereen aan.

Kenden jullie dit boek?  Hebben jullie het al gelezen?

De volgende 2 boeken voor de reading challenge zijn ook al begonnen eentje ’s avonds voor het slapen gaan en eentje op de metro en bus naar het werk.  Ik zit 2u15 op de bus dus ik kan heel veel lezen.  Het zijn 2 boeken van Santa  Montefiore namelijk De franse tuinman en de affaire.

3 gedachtes over “Reading challenge 1: Nu ik dood zal gaan – Randy Pausch

  1. Ik lees opeens overal dat mensen bezig zijn met challenges (film kijken, boeken lezen). Hartstikke leuk. Ik hoop dat je het volhoudt. Leuk dat je erover blogt.

    Dit klinkt als een indrukwekkend boek. Als ik ooit tijd heb *ooit, zucht* lijkt het me wel wat om dit te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s