Dag 3: mijn ouders

Asalaam Aleykum

Mijn ouders ja daar heb ik tegenwoordig 2 paar van he. Mijn ouders mama en papa dus maar ook mijn schoonouders die ik ane en baba noem op zijn Turks dan. Hoe raar het ook klinkt maar eigenlijk kan ik over beiden niet zoveel vertellen. Mijn ouders houden van reizen en dan niet een strandvakantie, maar ze houden er ook van om alle steden en culturele bezienswaardigheden. Toen ik heel vroeger nog met hun op reis ging had ik daar echt de pest aan hoor stadjes gaan bekijken (allemaal veel te saai), maar nu ik wat ouder ben kan ik daar eigenlijk best van genieten om mooie dingen te gaan bekijken. Mijn moeder helpt me regelmatig ook met vanalles in mijn appartement enz want anders red ik het gewoon niet.

Mijn ane en baba hebben maar vrij weinig vrije tijd en die vrije tijd wordt opgevuld door op bezoek te gaan bij allerlei familieleden. Verder naait en breit ane graag, maar goed dat is het nuttige aan het aangename koppelen en baba tja die is veel in zijn tuin bezig en vaak bezig met allerlei zaken te repareren want hij is erg handig. Ze hebben een zwaar en hard leven.  Van hen hieronder een foto.  Van mijn ouders heb ik geen mooie digitale foto die moet ik dus nog eens vragen.

baba ane Mustafa en ik

5 gedachtes over “Dag 3: mijn ouders

  1. Misschien is het al eens gezegd en gevraagd enzo, maar aangezien ik hier nog niet zolang kom: Want vonden jouw ouders er eigenlijk van dat je moslima ging worden en ging trouwen met een turkse man? En ook andersom: Wat vonden zijn ouders ervan dat hij verliefd werd op een BE-se?

    • Nou ik denk dat mijn ouders daar niet zo blij mee waren en lang dachten dat het een bevlieging was die over zou gaan. Denk eigenlijk dat alles nogal een shock was. Zijn ouders zijn er pas achter gekomen toen we al islamitisch getrouwd waren en wisten eigenlijk niet wat te verwachten, maar mijn schoonzusje had hen gezegd dat ik erg lief was enz dus waren ze gerust gesteld. Toen ik hen uiteindelijk zag (iets meer dan een maand nadat we officieel getrouwd waren), werd ik onmiddellijk goedgekeurd. Ik ben dol op hen en zij dol op mij.

  2. Wat een leuke foto meid! Jullie zien er leuk uit met z’n viertjes. Dat vind ik soms jammer aan dat mijn schoonouders (die ik pappa en mamma ook noem, hoewel soms mijn schoonmoeder oumi maar mijn schoonvader nooit baba hihi), die zijn niet meer samen en dus is altijd alles in tweefout. Dat is echt wennen voor mij, eerst naar de ene met ‘eid/feestjes/familieaangelegenheden, dan naar de ander..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s