14/5/2010 Vertrek nr Istanbul

Volgende teksten over mijn Istanbul reisje zijn steeds overgenomen uit mijn dagboek.

Uittreksel uit dagboek geschreven op 14/05/2010 19u30

Asalaam aleykum

Terwijl ik dit schrijf, zit ik in het vliegtuig naar Istanbul. We hebben net lekker gegeten: groene boontjes salade, tas kebab (rundstoofpotje met tomatensaus) met daarbij rijst en ratatouille (we konden ook kip met mostertbotersaus krijgen maar ikke lust geen mosterd)  en als nagerecht was er ook nog pruimencake met thee.  Nu neem ik dus even de tijd om in mijn dagboek te schrijven.  Deze vakantie word het even lekker ouderwets terug naar het papieren dagboek om dan eenmaal thuis alles weer in te typen voor mijn blog.

Anyway even een verslagje van mijn dag tot nu toe…  Deze nacht erg slecht geslapen en overal spierpijn door het stappen in de zoo gisteren.  Dus ’s morgens al vroeg op en onmiddellijk stress en paniek modus aan.   Koffer heringepakt, handbagage/rugzak klaar gemaakt, op ontdekislam wat lastige klanten aan moeten pakken (alsof ik nog niet gespannen genoeg was), blogtekstjes  klaarzetten, afwassen, eten, terug afwassen, bad nemen (nota aan mezelf: volgende keer bad niet vol vol laten lopen zodat ik er zelf bij kan zonder overstromingsscenario’s),  aankleden, schoenen poetsen (nota aan mezelf volgende keer dit doen voordat je in bad geweest bent en  nette kleren aan hebt), koffer dichtmaken, koffer ontelbare keren terug openen om er nog meer spul bij te goooien en dan hoofddoek opzetten.  Hoofddoek staat nog lang niet goed als ik me rotschrik omdat mama aanbelt.  Ze is er al en ik ben nog lang niet klaar.   We doen samen de laatste troep in mijn koffer en dan hup de auto in en naar de luchthaven.

Zodra ik binnenkom zie ik enorme file staan aan de incheckbalie van THY (Turkish airlines)  Gelukkig gaan er al snel extra balies open en kan ik snel inchecken voor het 21 koppige reisgezelschap.  Ik heb natuurlijk overgewicht (duh!)  en dan snel haasten voor douane, shops en handbagage check want heb absoluut geen zin om achter die groep aan te schuiven.  Aan de gate zoek ik me een plekje uit om te zitten en ga wat leven.  Even later komen Merve en haar vader naast me zitten  waar ik met hen lekker klets.  Merve is behoorlijk nerveus. Hehe gelukkig ben ik niet de enige.

Veel te laat mogen we instappen het is 17u34 terwijl we zouden boarden om  16u50 en zouden vertrekken om 17u30 nioet dus.  Eens aan boord ging het gelukkig snel  en vertrokken we richting  Istanbul, waar ik mijn man eindelijk terug zal zien.  Ondertussen is het grootste deel van mijn Turkse huiswerk klaar en is mijn buikje vol. Dus na dit tekstje geschreven hebben, staar ik naar buiten en ga ik nog wat lezen en natuurlijk bidden want ik zie dat de zon ondergaat.  Tot later wanneer ik schrijf over mijn aankomst in Istanbul.


5 gedachtes over “14/5/2010 Vertrek nr Istanbul

 1. naajiyah zegt:

  aleykoum salam
  mash’allah ziet er al goed uit het begin! amai zeg zo goed eten!!! dat herinner ik me niet als we naar turkije gevlogen zijn…

  xxx

 2. @Naajiyah: Lekker eten heb je altijd bij Turkish airlines echt serieus.
  @Lydia:Ja die stress leeft bij mij dus al een tijdje he ik heb tot de dag voor vertrek in spanning gezeten of mijn vlucht niet gecancelled zou worden.
  @Mirjam: bedankt er volgt nog meer dus blijven lezen he! :heart: btw binnenkort kom ik vast nog eens nr je toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s